İstanbul-İzmir Hattı Avrupa nın En Yoğun 3 üncü Hattı

Eylül 5, 2008 Yazan: admin · Yorum Yap
Kategori: Havacılık 

İzmir-İstanbul hattı, ’da en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkur sıralamasında - ve -Roma’nın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Emniyeti Teşkilatı’nın sonuçlarına göre, İzmir-İstanbul hattı aylık ortalama 855 uçuş ile ’nın en yoğun üçüncü hattı oldu.

Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, en yoğun 20 parkurun sıralandığı listede, - hattı bin 712 uçuş ile birinci, -Roma hattı bin 288 uçuş ile ikinci sırada yer aldı. Söz konusu listede, İstanbul- hattı 725 uçuş ile 12’nci olurken, -İstanbul hattı da ilk kez 20’nci sıradan listeye girdi.

Böylece, Türkiye’den üç ayrı hat ilk kez ’nın en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkurları arasına girdi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde, İstanbul-İzmir hattı söz konusu listede 7’nci, İstanbul- hattı ise 13’üncü sırada yer almıştı.

İstanbul Atatürk Havalimanı ise, ’da en yoğun kalkış gerçekleştirilen havaalanları arasında 13’üncü oldu. Paris (Charles De ), Frankfurt, (Barajas), Londra () Havaalanları ’nın en yoğun havaalanları listesinde ilk beşi oluşturdu.

Kaynak

Paylaş:
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Live
  • Google
  • Symbaloo
  • MySpace
  • Yahoo! Buzz
  • Print this article!
  • E-mail this story to a friend!

İlgili Yazılar

Düşüncelerini Yaz

Bu yazı hakkındaki düşüncelerini yaz...